Wednesday, October 26, 2011

nak blog sendiri!

salam satu malaysia....
ari ni aku nak citer kat korang betapa susahnya nak edit blog aku....wakakaka....tengok orang pakai blog sendiri,mestilah aku nak pakai yang sendiri jugak kan? so,aku google sikit-sikit,cari serba sikit,dah dapat!
dan hasilnya macam yang korang tengok sekarang ni....
aku jumpa kat blog sorang blogger....bukan nak cantik pun...tapi sebenarnya aku nak blog aku nampak seperti yang aku sendiri....
aku nak design sendiri...aku punya memanglah tak cantik....bukan pandai macam korang yang memang ambik upah design blog...aku baru je nak cuba....tengoklah,kalau aku rasa macam nak buat design lain,aku buat lagi...tapi mende ni, nak buatnya,makan masa yang panjang jugak...(panjang ke)mana tahan aku nak duduk tercongok depan laptop ni dari pagi sampai petang....lama-lama buat perangai macam tu,satgi tunggulah puan emak marah aku....sekali dua okey lagi...kalau dah berhari-hari macam tu,tak ke naya....?

aku ni dahlah ada msalah mata...aku sepatutnya pakai spek yang untuk cahaya tu...tapi aku tak pakai...benda dah ada,tapi aku tak pakai...pakai sepek tu,macam menyusahkan je kan? aku ni pulak jenis yang sangat lasak....lagi satu sebab aku tak suka pakai sepek,sebab sepek ni macam menghodohkan bentuk tudung yang aku pakai...tudung macam jadi kembang bila pakai sepek...so,aku malas ah nak pakai...keh keh keh...bila dah sakit kepala sangat, rasa macam pening lalat, rasa sakit mata, barulah aku pergi cari encik sepek....


ok!aku dah melalut ke selat tebrau...pusing balik kapal kita....


aku tak pandai nak buat blog aku jadi cantik-cantik macam blog korang...tapi sekurang-kurangnya aku belajar kan...nanti ada masa,aku try buat yang lagi okey daripada ni....ni baru untuk percubaan...tak siap lagi sebenarnya...aku pun macam tak puas hati lagi dengan hasil yang jadi ni...nanti jadi lagi cantik,aku boleh ar ambik tempahan nak buat blog...wakaka....kalau aku rajin sebab biasanya aku ni hangat-hangat taik ayam!


okeylah...aku nak buat kerja kejap!

Friday, October 21, 2011

macam ketinggalan zaman je...

salam satu planet....
wakakaka....aku online lagi lah weyh....
sebenarnya aku tak tutup pun laptop ni...aku duk cari video penuh perlawanan terengganu dengan selangor and kelantan...tapi tak jumpa...aku nak tengok video penuh perlawanan diorang....
tapi jujur aku cakap,aku rasa,malam yang terengganu n kelantan lawan tu,aku rasa banyak emosi daripada profesional....
pemain kelantan macam nak jadi samseng je.....korang,korang sepatutnya main cara profesional lah....tak payahlah nak lebih-lebih...aku rasa,awok-awok negeri aku xdop lah main sepak-sepak dan terjoh-terjoh orang...mung seme je hop main macam nok gomo dalam baruh(kebun)

aku harap korang paham apa yang aku cakap ni....

adatlah bermain,kalah menang tu memang dah adat kan....aku rasa korang tak perlu nak runjuk samseng atas padang....padang tu tempat untuk menentukan sapa juara,sapa kalah...bukan nak tengok korang tu samseng ke tidak....

ape pon...aku tetap penyokong setia terengganu....
peteh ganu peteh...peteh sapa reboh!


semangat tu!
aku peminat setia bola sepak ok!

walaupun aku perempuan....
erm...apa-apa pun,kelantan dah kalah...sekarang ni aku tak sabar nak tengok perlawanan kedua antara terengganu dan selangor.....


insyallah,.,,,mintak-mintaklah terengganu menang.....amin....biar boleh ke peringkat akhir piala ni....



jom kawan-kawan...kita pakat gi buat lautan hitam putih kat stadium......

kisah seram....(seram ke?)

salam satu planet....
petang jumaat ni,aku teringat pulak satu citer yang terjadi kat diri aku sendiri...hari selasa malam baru-baru ni....esoknya aku exam balaghah...
malam tu,aku tidur dalam pukul 1 lebih kurang....roomate ku ni pulak jenis yang tak boleh bising kalau dia tengah tidur...masa nak masuk ke bilik,aku masuk senyap-senyap lah...tu pun,aku terlanggar kerusi...nasib baik lah dia tak tersedar....
lepas aku kemas buku-buku aku kat atas meja,aku terus naik ke katil and then tidur....masa nilah semua benda yang terjadi malam tu bermula....
masa aku naik ke katil tu pun aku dah rasa lain macam...rasa macam ada orang lain yang naik ke katil aku...aku pandang sekeliling....erm....tak ada apa-apalah masa tu...aku pun teruskan baring.....aku ni biasanya lupa nak baca ayat kursi sebelum tidur....aku terus baca doa tidur je masa tu.....
lama sikit lepas tu,aku terlena...biasanya,kalau aku terlena tangan aku mseti terjuntai ke sisi katil....aku betul-betul lena malam tu...mungkin sebab penat...ari isnin tu aku tidur 2 jam je....
tengah aku sedap terlena,aku rasa ada tangan yang tengah pegang lengan aku....aku celik mata.....aku nampak tangan yang pegang tangan aku tu berbulu....aku langsung ingatkan roomate aku yang nak kacau aku masa tu.....
lama lepas tu,aku terpikir,apa kejadahnya roomate aku bangun and then bergurau pegang-pegang tangan aku pulak ni?
erm...lagi satu, hebat benar roomate aku,bangun setakat nak nyakat aku....itulah yang aku pikir.....

bila sedar daripada memikirkan tentang mende tu,aku terus sentap tangan aku.....sah,bukan roomate aku...lagipun roomate aku tak perrnah bergurau pasal mende ni....aku dah berdebar.....tengah duk pikir pasal tu lagi,tiba-tiba katil aku bergegar...macam ada orang naik....pastu aku rasa pulak,gegaran makin kuat...aku kuatkan semangat nak tengok ke sisi aku....aku nampak tilam aku duk bergegar-gegar...maknanya tu bukan sekadar perasaan aku....

pastu aku baru teringat yang aku tidur tadi,aku just baca doa tidur,surah alfatihah dengan ayat kursi aku tak baca...masa tu nak turun daripada katil pun aku takut sangat.....

aku terus kan je baca ayat kursi.....makin kuat katil aku bergegar....alahai....nak bergurau senda dengan aku pun,tunggulah aku habis exam dulu....

lepas tiga kali aku baca ayat kursi,katil yang bergegar terus jadi macam biasa.....pastu aku dengar sayup-sayup suara orang menangis....aku diam je....

baru je nak pejam mata,aku rasa ada benda cuit kaki aku pulak....alahai....aku bukak mata,dan-dan aku tengok benda tu duk tersengih atas almari aku......hohoho....aku terus tengok dia....sambil tu,aku baca ayat kursi and empat kul....lepas tu,daripada tersengih,dia menangis...aku teruskan baca ayat-ayat tu...lama lepas tu,hantu tu hilang.....

aku dah tak boleh tidur...tapi aku paksa mata aku tidur...lepas tu aku lena...aku bangun bila roomate aku kejutkan aku....pukul 6.45(biasalah...cuti kan)

sebut pasal cuti,aku terpikir...mungkin benda tu berani masuk sebab aku dengan roomate aku sama-sama tak boleh semayang...tak ada orang yang nak mengaji kat bilik kami....biasanya,kalau aku tak boleh semayang,roomate aku yang mengaji...and then macam tu lah sebaliknya.....

esoknya,aku ceritakn benda yang terjadi kat roomate aku....dia cakap,dia mengantuk sangat malam tu,.,,,sampai langsung tak sedar.....

erm...aku pun lepas tu memang macam takut sikit nak masuk bilik....tapi tu tempat tinggal aku....nak buat macam mana....redah jelah.....hohoho


okeylah...aku rasa kat sini dulu....nanti malam,ada citer, and kerajinan,aku buat lagi entry....

jangan panggil keranda....boleh?


salam satu planet....
ini malam aku rasa rajin sikit nak taip entry...


korang nampak bus yang dekat atas tu? ok...aku google je kejap tadi...mana boleh nk buat entry ni,aku naik bus gi k.terengganu and then ambik gambor bas bandor ni,snap 2,3 kali,pastu balik dungun semula....giler ape?google sudah....
aku just nak meluahkan rasa tidak puas hati aku kat students yang ada kat unisza...umt aku tak tahu...sekarang ni,bus ni dah boleh masuk ke dalam kawasan unisza....so,lagi menyenangkan kerja para students utk ke bandor ok....erm...actually,bukan ke bandar je...tapi kalau setakat korang nak ke chendering ke,ke muzium ke,bus ni ada sediakan perkhidmatan hantar korang ke sana...cuma bukan bus yang sama...korang kena tukar bus lah...nak tahu selanjutnya,datang and naik sendiri....

kenapa entry aku bunyi macam nak marah je kan?
memang aku ada rasa nak marah and kecik hati dengan students dekat unisza tu....sebabnya diorang panggil bas ni,bas keranda....kenapa?
nampak macam keranda ke?
ke korang memang rasa macam duduk dalam keranda?
korang pernah naik ke bas tu?
aku dengar sendiri benda ni daripada sorang budak kelantan....

"tak nak aku naik bus bandar tu....bentuk macam keranda...dahlah tingkap tak boleh bukak!"
masa tu aku terus tanya dia,"mung pernah naik ke bas tu?"
dia geleng(macam tenggiling...kalahkan tenggiling kot)
aku terus cakap kat dia masa tu,"kalau tak pernah naik,jangan cakap apa-apa...benda tu satu kemudahan...tapi kalau sebab korang nak berpolitik and then cakap yang bukan-bukan pasal kerajaan yang mewujudkan perkhidmatan bas bandar ni,korang kena sedar,korang tu just menumpang kat negeri ni untuk belajar...nak tuntut ilmu...bukan datang untuk berpolitik dan kempen sana sini....pasal tingkap tak boleh bukak tu pulak...memanglah tak boleh bukak,dah ada aircond! belajar tinggi2,mende macam tu pun tak boleh nak pikir...hadui...."

maaflah readers semua...aku emo sikit...aku memang akan emo bila melibatkan mak bapak,adik beradik dan negeri aku....kalau korang kutuk-kutuk mereka-mereka ni,maknanya korang mencari pasal dengan aku....aku memang tak boleh terima kalau ada orang kutuk negeri aku....dan-dan je aku akan kutuk korang balik....wakakaka....aku dah dikira baik kalau aku kutuk korang,korang still boleh senyum....sebab biasanya,aku akan kutuk korang sampai orang menangis....korang kena terima hakikat lah yang lepas tu,aku akan jauh kan diri sikit daripada korang....aku anti sikit kalau orang kuat berpolitik....lagi satu kalau yang anti kerajaan...aku akan jadi anti diorang...keh keh keh....aku pulak memang parti gerakan....tak bergerak,tak dapat makan.....hak hak hak....

okeylah....lepas ni,sapa-sapa yang ada kutuk negeri aku,sila berhenti daripada kutuk negeri aku...sebab aku memang tak pernah kutuk negeri orang lain....yang pasti kita semua tetap satu negara.....

p/s:belajarlah untuk tak cari benda yang tak sepatutnya korang cari.....


Thursday, October 20, 2011

bila aku lepaskan rindu

salam satu planet semua....:)
hahahahaha(tolong gelak cara orang kaya)
okey,i'm back in blogging world!
aku baru balik dari kampus semalam...ada jugak online....tapi macam tak kuat sangat...sampai tak boleh nak online blog...punya aku semangat nak buat entry...aku tunggu sampai pukul 2 semalam....tapi mungkin sebb nak ujan,so line tak berapa nak okey.....so,petang ni aku nak citer kat korang pasal banyak benda sebenarnya...tu pun kalau aku larat nak menulis...sebabnya,aku macam tergagap-gagap nak naip laju-laju...biasalah...aku dah 2 minngu kot tak pegang keyboard laptop.....tengok orang main je....tengok citer kat laptop kawan aku pun kejap-kejap ke....aku tak bawak laptop ke kampus masa exam baru-baru ni....terpksa tinggalkan je kat rumah...aku takut tak study...tak ada laptop pun,aku rasa terlebih 'rajin' nak study.....nasib baik aku tak bawak....
citer pasal exam baru ni,...last paper aku,pukul 2 petang semalam....rasa macam penat je...
serius aku cakap kat korang....paper-paper yang last,aku rasa malas sangat nak study...aku cuma pikir nak balik je....kadang-kadang,tengah-tengah stusy pun,dan-dan je aku naik atas katil and then tidur....penat sangat kot...
(macam lah aku kena pikul buku sebeban)
sambung balik bab exam....rasa nya macam result nak turun je sem ni...soalan sangat-sangat 'senang' untuk dijawab...sem ni,aku langsung tak keluar awal daripada dewan periksa...kalau masa tiga jam,tiga jamlah aku duk berkurung dalam dewan periksa tu....
sem 5 ni,aku ambik 7 subjek....
  1. maqal
  2. adab nusus
  3. naqdu al adabi
  4. nahu dan sorof
  5. balaghah
  6. fikh jenayah
  7. fiqh lughah
semua subjek ni aku kena hafal...biasalah...aku ambik course bahasa dan kesusasteraan arab...so,semua subjek kena hafal...nak tak nak,aku kena hafal....
masa subjek exam yang pertama dan kedua aku macam okey lagi...tapi masuk subjek ke tiga nak exam,aku macam stress...masa tu pulak, dan-dan je 'kawan baik' datang.....lagi rasa macam nak meroyan.....

tapi aku still okey.....sebab aku punya exam selang satu hari....maknanya ada jugaklah jarak antara subjek susah tu...kecuali subjek balaghah dan naqdu adabi....

kalau roomate aku,minggu mula-mula periksa,empat subjek tanpa jarak....tapi dia cool je...sebab dia memang jenis yang cool dan cerdik...kalau aku macam tu,memang aku rasa bersyukur sangat....

nasib baiklah masa exam ni,encik sayang aku macam paham je aku kurang mesej je dengan dia...dia paham,aku punya subjek susah-susah....

ermmmm...tesis....sem depan pulak aku akan berjumpa dengan tesis.....


ermmm...okeylah...aku nak kuar dah...penyibuk-penyibuk dah datang....datang nak korek rahsia,pastu balik umah mengumpat pasal mak aku....(untuk pengetahuan korang,aku sekarang ni tengah berlatih senyum pura-pura untuk diorang)


okey...sori korang semua...nanti aku wat entry lagi tau.....

Wednesday, October 05, 2011

kelucahan melampau

salam satu planet...
ok...
aku tak ada kisah WORDLESS WEDNESDAY ok...aku rasa dalam hidup aku tak pernah terjadi pun agknya wordless wednesday tu...:p
entry ni,aku nak citer kat korang pasal beberapa perkara yang wat aku rasa mende tu bodoh giler kalau nak ingat balik........

first,,,aku balik ke kampus pagi tadi sebab petang,dalam pukul 2 aku ada oral test maqal...sampai-sampa mbkt,aku terus ingat yang aku tertinggal kad matric kat umah...aku call mak aku...mak aku suruh aku balik....maafkan orang,mak...orang takde niat pun nak susahkan mak...tak ada terdetik pun dalam hati untuk balik semula ke kampung lepas ambik test tadi....
untuk mak aku,"orang tahu mak paham orang...orang tak ada niat pn nak susahkan mak"
tiba-tiba rasa sayu....
******************************************
okey,,,berbalik pada topik asal....

second thing, aku naik bus dalam pukul 8 pagi tadi...korang tahu,masa duk dalam bus tadi,aku geram giler kat driver tu....boleh dia bercakap telefon dengan makwe dia...dia tak sedar ke yang dia tengah bawak nyawa orang...tadi dah nyaris nak accident tadi...nauzubillah....rasa nak je,pergi ambik tempat dia...langsung tak ingat yang dia tu tengah bawak nyawa orang ramai....

third,masa sampai tadi,tunggu punya tunggu,akhirnya ak dapat bas bandar,nak balik ke kampus...
aku naik,memang otai giler,duk sorang-sorang....pastu,masuklah dua pompuan,duk depan aku..yang sorang tu pakai tudung,tapi pakai legging....adoyai....nampaklah awak punya...aku malu,memang tak pandang muka dia lepas tu...aku pun pakai suar jugak...tapi,dengan baju labuhlah,,,nak kata tak berfesyen,baju aku pun macam baju orang lain jgak,bahkan,baju aku sama je dengan baju budak tu,,,tapi tak payahlah pakai legging...malu mak cik tengok....wakaka....dahlah ramai giler laki dalam bus tadi....


fourth,,,,masa nak balik kampung tadi,aku naik bus dalam pukul 3....masa naik bus tu,orang memang tak ramai...aku pun pelik jugak,macam mana orang boleh tak ramai nak ke dungun ari ni...mungkin sebab kelindan bus tu tak hensem kot :p....msa aku naik bus tadi,aku duk sorang2...pastu adalah mak cik yang baru naik,duduk sebelah aku...dia pun tengoklah,ada sorang mamat ni,duduk kat bahagian depan,tapi menghadap ke tempat aku duduk...cuma dia duduk kat seat sebelah....kat depan dia(sebelah aku),ada seorang mak cik yang memang seksi giler...kire,meghadap ke budak lelaki tu....aku ni,kalau naik bus,memang jenis yang tak ambik port sangat pasal orang...tiba-tiba mak cik kat sebelah aku bisikkan kat aku,"tengok suar dia,dah basah...."
aku dengan niat yang suci,memang kepala suci giler masa tu,cuma pikir yang laki tu terkencing...last-last,mak cik tu cakap, "dia tengok pompuan seksi,tangan duk buat kerja...."
ok...rupanya,daripada penerangan mak cik tu yang seterusnya,barulah aku tahu,yang laki tu dah pancut....BENGONG!
malu weyh....aku malu sangat...aku yang pakai jubah and then bertudung labuh ni,jadi malu nak tengok muka laki tu...bukan nya apa...aku takut gak...mana tahu,laki tu boleh buat kat sape-sape je...takut giler...pastu,ada bau yang kurang menyenangkan...aku terus ambik sweater and then,tekup hidung aku...nak muntah weyh...mak cik tu terus cakap,bau 'benda' dia lah tu....aku suci lagi...mana aku tahu benda dia punya...it's mean, air mani ok!




BENGONGGGGGGGGGGGG!

masa tu aku dah start nyumpah seranah mamat tu dalam hati....bengong giler....


okeylah,,,aku nak study dah....bye....

Tuesday, October 04, 2011

manja betul...

salam satu planet....
ini entry aku nak citer pasal adik aku yang bongsu...punyalah manja.....korang tahu,disebabkan ada satu benda ni yang dia buat kejap tadi,menimbulkan idea busuk ati untuk menaip entry blog...wakaka....

macam ni..tadi, dia nak main puzzle...puzzle tu, abang kimi dia punya...pastu,aku biar aje dia main dengan mende tu,janji jangan hilangkan bahagian2 puzzle tu...aku pun terus bukak laptop...bila dah bukak,aku ralit lah duk blogwalking...lepas ber blogwalking,aku teringat nak kena hidangkan air dengan bubur kacang untuk orang buat rumah...aku pun kuar and then buat air untuk diorang....
sambil-sambil tu,kemas dapur sikit....

lepas aku dah siap kemas,aku pnu masuk ke dalam umah balik...korang tahu tak yang adik aku si solehah tu tengah menangis....?
 
aku tanyalah dia kenapa....?
dia nangis lagi...aku ingatkan ada luka kat mana-mana..kena apa-apa ke....bila tanya lagi,dia cakap,dia tak jumpa cari untuk satu bahagian puzzle tu...tak tahu yang mana....aku blur...aku rasa muka aku masa tu sangatlah wadafak....geram pun ada....mengucap panjang aku.....sakit hati pun ada....

mulalah,aku membebel sekor-sekor....ni lah padahnya kalau terlalu manjakan adik...(semua salah kakak aku )
akak aku ni,memang jenis yang manja...dia pun suka sangatlah manjakan adik aku tu pulak...

perlu ke menangis untuk satu bahagian puzzle yang hilang tu?

haish!sakit hati aku...wakakaka

p/s:tolognlah jangan manjakan anak atau adik lebih-lebih....takut besar nanti dia jadi menggedik....aku tak cakap kat orang...peringatan untuk aku jugak....

Monday, October 03, 2011

kalau lah aku ni doraemon...

salam satu planet....
nada sedih je malam ni...sebab rasa macam stress sikit bila banyak yang aku nak kena study...memang semua dah study, tapi nak kena ulang balik dari awal....rasa macam tertekanlah sikit...bukan apa..mungkin sebab sem ni,aku banyak ambik subjek killer untuk course aku....naqdu adabi,adab nusus, and then balaghah...
                                            *********************************
bila dah senak kepala hotak, time-time ni lah aku start pikir bukan-bukan....
sekarang ni,aku cuma terpikir tentang: kalau lah aku jadi doraemon...wakaka...rasa macam nak jadi doraemon je...kalau dah jadi doraemon,segala mende aku boleh buat dengan cepat...study, ngafal, and buat banyak mende dalam masa yang singkat....rasa cam best je kan?

aku selalu je berangan, kalau aku dapat jadi doraemon,bila sampai musim peperiksaan macam ni, aku nak keluarkan segala macam ubat....UBAT KUAT,UBAT KUAT INGATAN,UBAT SUPERCERDIK dan macam-macam agilah yang aku pikir...wakaka....

alah...kalau tak dapat jadik doraemon pun, dapat doraemon sekor pun jadilah....kan,kan, kan?????
alah...toksah tipulah...korang pun mesti pernah rasa apa yang aku rasa...pengalaman dow!pengalaman!tambah agi,aku ni pulak kaki study last minutes...mulalah...bila study last minutes macam ni,nak jadi doraemonlah,apelah....
pernah jugak terpikir nak jadi superman...bila nak exam...sebabnya nak lari jauh...tak nak ambik exam...wakakaka...bengong....


giler betul kepala hotak aku,kan? dahlah tension...sempat lagi bukak fb and then post entry kat blog....
 tengok doraemon ni...boleh jadi pahlawan ape?boleh wat kuar ubat kuat
untuk aku
kan encik doraemon?





p/s: bila kepala dah bingung,kepala jadi bengong...

Sunday, October 02, 2011

bukan tak suka

salam satu planet....
ok....entry ni just nak bagitau korang pasal  benda yang aku kurang gemar bila aku bukak blog, masa aku blogwalking....bukan apa pun...korang bacalah yer....

yang pertama:
lagu dalam blog korang....memanglah sedap dengar...tapi aku ni  jenis yang kureng sikit kalau nak dengar lagu kat blog....agipun,sorang-sorang dah ada mp3,realplayer and segala macam benda lagi kat laptop or desktop tu...tak payahlah nak pasang-pasang lagu kat blog....lagi satu,aku rasa benda ni berlaku kat ramai orang....bila bukak blog yang ada lagu, mulalah browser firefox ataupun google chrome aku hang....hang,kalau sekejap,aku boleh terima...ni,mau tak tumbuh janggut aku tunggu si dua ekor mende ni ok balik...?  kadang-kadang tu, mende alah ni boleh menyebabkan aku tension...tengah duk syok blogwalking,tetiba je hang...mau tak tension?aku pulak jenis yang cepat hangin...(bilalah perangai aku nak berubah?)
lagi satu kalau bab lagu ni,...aku ni jenis yang suka pakai earphone kat telinga bila aku bukak laptop....bila aku bukak blog orang yang ada lagu kat blog tu,tak ke haru...?lagu aku dengan lagu blogger tu bercampur gaul....pernah itu ari,aku pasang lagu kuat-kuat kat telinga....bila aku bukak blog budak tu sorang, lagu kat blog dia tu,lagi rock..hah!ambik kau...sakit telinga aku...dahlah lagu bercampur gaur....tambah plak dengan lag rock...macam nak giler aku punya otak masa tu....lepas tu aku dah insaf sikit....aku terus silent laptop aku....lagi kelakar,bila akak aku yang duk kat sebelah bilik...masa tu aku tak pakai earphone...tertinggal kat asrama...aku tak pasang lagu....aku bukak blog budak tu sorang...sebelum tu,adik aku tengok citer kat laptop ni...bila kuar lagu daripada blog budak tu, kuat giler....terus akak aku sound:"woi!slow ar sikit!pekak ke?ke nak pekak telinga tu?orang nak study ar!"wakaka...terus aku silent....lagi insaf....

yang kedua:
aku tak tahu apa nama dia...tapi mende tu lebih kurang macam ni lah...bila korang bukak satu-satu blog,korang akan di sapa dengan ramah oleh satu program yang entah apa namanya tu,...contohnya: "selamat datang ke blog saya" dan ntah apa-apa lagi tu...mende tu jadi melambatkan tau....maklumlah...nak baca entry kan...bukan nak ngadap benda tu je.....susahkan hidup jugak kalau asyik duk menekan "ok" je 2,3 kali....yang ni pun aku cepat hangin dengan blogger....tapi tak sampai tahap nak carut agi....(saya budak baik....konon!)

yang ketiga: lain kali ar citer....

ok....maybe ada di kalangan korang yang cakap,"cait!kerek giler minah ni,...padahal baru je blogging."
ni jawapan daripada aku yang lahir tulus suci:"kawan-kawan,sebenarnya aku dah lama berblogging...cuma aku terpaksa buat blog baru sebb aku punya blog yang aritu dah jadi arwah....guna link lain,nama lain....alah...kalau korang ingat salam satu planet,korang ingatlah....aku start berblogging masa 2010..so,sekarang dah 2011...yang lepas tu,biarlah lepas...."

ok..tu je aku nak cakap...nak dengar atau tak,terpulang pada korang....

p/s:pandai tu tidaklah,tapi pengalaman tetap ada...

pengenalan....

salam satu planet....
eceh ayat aku...tak boleh belah!macam nak buat isi penting karangan tingkatan 3.....
ok...entry ni cuma nak perkenalkan blog ni pada korang...aku dah buat blog baru...blog lama,aku dah delete terus....ada masalah sikit dengan blog lama...macam-macam hal.....
erm....tu je yang aku nak cakap untuk mula-mula ni....sebab aku nak kena pergi buat kerja dulu....