Thursday, October 20, 2011

bila aku lepaskan rindu

salam satu planet semua....:)
hahahahaha(tolong gelak cara orang kaya)
okey,i'm back in blogging world!
aku baru balik dari kampus semalam...ada jugak online....tapi macam tak kuat sangat...sampai tak boleh nak online blog...punya aku semangat nak buat entry...aku tunggu sampai pukul 2 semalam....tapi mungkin sebb nak ujan,so line tak berapa nak okey.....so,petang ni aku nak citer kat korang pasal banyak benda sebenarnya...tu pun kalau aku larat nak menulis...sebabnya,aku macam tergagap-gagap nak naip laju-laju...biasalah...aku dah 2 minngu kot tak pegang keyboard laptop.....tengok orang main je....tengok citer kat laptop kawan aku pun kejap-kejap ke....aku tak bawak laptop ke kampus masa exam baru-baru ni....terpksa tinggalkan je kat rumah...aku takut tak study...tak ada laptop pun,aku rasa terlebih 'rajin' nak study.....nasib baik aku tak bawak....
citer pasal exam baru ni,...last paper aku,pukul 2 petang semalam....rasa macam penat je...
serius aku cakap kat korang....paper-paper yang last,aku rasa malas sangat nak study...aku cuma pikir nak balik je....kadang-kadang,tengah-tengah stusy pun,dan-dan je aku naik atas katil and then tidur....penat sangat kot...
(macam lah aku kena pikul buku sebeban)
sambung balik bab exam....rasa nya macam result nak turun je sem ni...soalan sangat-sangat 'senang' untuk dijawab...sem ni,aku langsung tak keluar awal daripada dewan periksa...kalau masa tiga jam,tiga jamlah aku duk berkurung dalam dewan periksa tu....
sem 5 ni,aku ambik 7 subjek....
  1. maqal
  2. adab nusus
  3. naqdu al adabi
  4. nahu dan sorof
  5. balaghah
  6. fikh jenayah
  7. fiqh lughah
semua subjek ni aku kena hafal...biasalah...aku ambik course bahasa dan kesusasteraan arab...so,semua subjek kena hafal...nak tak nak,aku kena hafal....
masa subjek exam yang pertama dan kedua aku macam okey lagi...tapi masuk subjek ke tiga nak exam,aku macam stress...masa tu pulak, dan-dan je 'kawan baik' datang.....lagi rasa macam nak meroyan.....

tapi aku still okey.....sebab aku punya exam selang satu hari....maknanya ada jugaklah jarak antara subjek susah tu...kecuali subjek balaghah dan naqdu adabi....

kalau roomate aku,minggu mula-mula periksa,empat subjek tanpa jarak....tapi dia cool je...sebab dia memang jenis yang cool dan cerdik...kalau aku macam tu,memang aku rasa bersyukur sangat....

nasib baiklah masa exam ni,encik sayang aku macam paham je aku kurang mesej je dengan dia...dia paham,aku punya subjek susah-susah....

ermmmm...tesis....sem depan pulak aku akan berjumpa dengan tesis.....


ermmm...okeylah...aku nak kuar dah...penyibuk-penyibuk dah datang....datang nak korek rahsia,pastu balik umah mengumpat pasal mak aku....(untuk pengetahuan korang,aku sekarang ni tengah berlatih senyum pura-pura untuk diorang)


okey...sori korang semua...nanti aku wat entry lagi tau.....

No comments:

Post a Comment