Sunday, October 02, 2011

bukan tak suka

salam satu planet....
ok....entry ni just nak bagitau korang pasal  benda yang aku kurang gemar bila aku bukak blog, masa aku blogwalking....bukan apa pun...korang bacalah yer....

yang pertama:
lagu dalam blog korang....memanglah sedap dengar...tapi aku ni  jenis yang kureng sikit kalau nak dengar lagu kat blog....agipun,sorang-sorang dah ada mp3,realplayer and segala macam benda lagi kat laptop or desktop tu...tak payahlah nak pasang-pasang lagu kat blog....lagi satu,aku rasa benda ni berlaku kat ramai orang....bila bukak blog yang ada lagu, mulalah browser firefox ataupun google chrome aku hang....hang,kalau sekejap,aku boleh terima...ni,mau tak tumbuh janggut aku tunggu si dua ekor mende ni ok balik...?  kadang-kadang tu, mende alah ni boleh menyebabkan aku tension...tengah duk syok blogwalking,tetiba je hang...mau tak tension?aku pulak jenis yang cepat hangin...(bilalah perangai aku nak berubah?)
lagi satu kalau bab lagu ni,...aku ni jenis yang suka pakai earphone kat telinga bila aku bukak laptop....bila aku bukak blog orang yang ada lagu kat blog tu,tak ke haru...?lagu aku dengan lagu blogger tu bercampur gaul....pernah itu ari,aku pasang lagu kuat-kuat kat telinga....bila aku bukak blog budak tu sorang, lagu kat blog dia tu,lagi rock..hah!ambik kau...sakit telinga aku...dahlah lagu bercampur gaur....tambah plak dengan lag rock...macam nak giler aku punya otak masa tu....lepas tu aku dah insaf sikit....aku terus silent laptop aku....lagi kelakar,bila akak aku yang duk kat sebelah bilik...masa tu aku tak pakai earphone...tertinggal kat asrama...aku tak pasang lagu....aku bukak blog budak tu sorang...sebelum tu,adik aku tengok citer kat laptop ni...bila kuar lagu daripada blog budak tu, kuat giler....terus akak aku sound:"woi!slow ar sikit!pekak ke?ke nak pekak telinga tu?orang nak study ar!"wakaka...terus aku silent....lagi insaf....

yang kedua:
aku tak tahu apa nama dia...tapi mende tu lebih kurang macam ni lah...bila korang bukak satu-satu blog,korang akan di sapa dengan ramah oleh satu program yang entah apa namanya tu,...contohnya: "selamat datang ke blog saya" dan ntah apa-apa lagi tu...mende tu jadi melambatkan tau....maklumlah...nak baca entry kan...bukan nak ngadap benda tu je.....susahkan hidup jugak kalau asyik duk menekan "ok" je 2,3 kali....yang ni pun aku cepat hangin dengan blogger....tapi tak sampai tahap nak carut agi....(saya budak baik....konon!)

yang ketiga: lain kali ar citer....

ok....maybe ada di kalangan korang yang cakap,"cait!kerek giler minah ni,...padahal baru je blogging."
ni jawapan daripada aku yang lahir tulus suci:"kawan-kawan,sebenarnya aku dah lama berblogging...cuma aku terpaksa buat blog baru sebb aku punya blog yang aritu dah jadi arwah....guna link lain,nama lain....alah...kalau korang ingat salam satu planet,korang ingatlah....aku start berblogging masa 2010..so,sekarang dah 2011...yang lepas tu,biarlah lepas...."

ok..tu je aku nak cakap...nak dengar atau tak,terpulang pada korang....

p/s:pandai tu tidaklah,tapi pengalaman tetap ada...

No comments:

Post a Comment