Tuesday, December 06, 2011

bila kelas batal...

salam satu planet....
hmmm....(mengeluh) rasa macam tension je sikit....pagi tadi aku memang bangun awal giler sebab nak ke kelaslah kononnya...sampai je kat kelas,aku tengok baru ada 2 orang budak kelasd aku yang datang waktu tu...tengok jam kat henset...erm,,tak apalah..baru pukul 7.58...aku terus masuk ke kelas dalam keadaan lemah...sebab hari ni memang aku malas sangat...sebab apa aku malas? sebab semalam aku dah bercuti sehari...semalam kalau nak ikut jadual kelas,memang kosong...so,memang aku duduk kat bilik je memanjang....tapi ada jugaklah keluarnya....aku keluar sekejap semalam sebab nak pergi jumpa musyrif kat bangunan lama...nak bincang pasal tesis....(musyrif means penyelia)

ok,berbalik pada citer asal,tengah-tengah aku duduk mengelamun sekor-sekor tadi, budak laki kelas aku dapat call...aku dah agak apa yang pemaggil tu bagitau....pastu,lepas budak tu bercakap,dia still boleh senyum-senyum pulak...aku dah start cuak dengan dia...apa...? dia ingat dia handsome sangat ke? last-last dia bagitau yang kelas tak ada....aku mengeluh sekor-sekor...nak je aku hempuk kepala budak tu...tapi aku masih waras lagi....aku batalkan niat aku nak bunuh budak tu dengan cara hempuk kepala dia berkali-kali dan laju-laju...keh keh keh...

lepas tu,aku balik.....
sampai-sampai kat bilik terus salin baju....lepas salin semua dah,aku terus pergi bilik kawan aku kat sebelah...dia siap ajak aku tidur lagi sebab kelas dia pun batal jugak....memang aku tidur dengan bersungguh-sungguh lah masa tu...kul 10.30 bangun balik..aku nak pergi kelas balaghah pulak...tapi masa tu memang berat sangat nak bangun,nak pergi basuh muka, nak bersiap nak gi kelas...memang teramat yang sangat malas aku masa tu....tapi aku gagahkan diri(ayat sastera) and then turun jugak nak pergi kelas dengan hati berkobar-kobar....last-last, korang tau apa yang jadi? aku dapat mesej daripada anah,cakap yang kelas batal...ustazah dah bersalin...

hampeh betul....terus balik,bukak laptop and then bukak blog....and then terhasillah entry ni...nak tidur memang malas dah nak pejam mata....keh keh keh....

p/s: apasallah tak terus cuti seminggu? hahahaha

No comments:

Post a Comment