Sunday, January 15, 2012

...zaman budak-budak....(2)

salam satu planet....
sebelum aku pergi study jap agi, aku nak buat satu entry untuk korang.....biasalah....ada masa sikit, takkan nak semakkan kepala dengan mende yang tak patut disemakkan...
malam ni aku tak nak mengarut dan meraban banyak-banyak sangat...aku nak pergi study plak jap agi...cuma aku nak semakkan kepala blog ni dengan perasaa, aku dulu...biar dia pikir sikit...aku ni nak gunakan dia untuk hilangkan semak kat kepala aku...tu jer....
******************************
 korang kenal tak mende yang kat atas tu?
hihihi....tetiba je malam ni, aku rasa teringat nak main balik mende tu...tu di panggil main lawan pemadam....alah...caranya senang je...korang just buat macam yang gambar dekat bawah tu je...jalankan pemadam tu sampai pemadam korang tindih pemadam orang lain...kalau berjaya tindih, maknanya,korang dah menang...keh keh keh...
zaman aku sekolah dulu,aku main jugak mende ni...sampai aku darjah 6 kot aku main mende tu....naik sekolah menengah, dah tak main dah mende ni...aku cuba jadi good-good je....macam bagus je...sejuk perut mak aku ngandungkan aku masa tu....
tapi tanpa siapa duga(ayat buku) aku rupanya berubah terus masa naik form4... dah jadi macam apa tah....asyik nak menyetan je kerja aku....tiap-tiap hari,mesti nak panjat pagar, gi makan roti canai kejap...tapi tak ponteng sepanjang hari....lepas makan roti canai,balik ke sekolah semula...gi makan je...yang bab ni, kawan-kawan and cikgu-cikgu aku tak tahu....
tak ada sape pun tahu yang aku ponteng sekolah and then gi makan roti canai kat kedai kat belakang sekolah tu......keh keh keh....

tapi tu semua dah lepas....semuanya zaman budak-budak dulu...aku pulak, sekarang ni, aku tinggal lagi beberapa bulan,nak graduate....

semua dah lepas.....

okeylah....aku nak otu dulu....

p/s:kenangan zaman sekolah adalah yang terbaik...

No comments:

Post a Comment