Saturday, February 18, 2012

syukur ada lecturer macam dia....

salam alaik...
tetiba ari ni rasa baik nak bagi salam sebelum memulaan syarahan panjang...kah kah kah..baik ke aku? macam tak je....alah,,,ari ni aku bagi salam sebab nak cakap pasal salah seorang lecturer aku yang mengajar aku dalam subjek adab islami...
so,aku tak nak berombak rindu sangat dengan entry kali ni,tak nak puji lebih-lebih...aku nak letak gambar beliau pun tak ada...beliau sangatlah malu untuk di snapkan gambar...
nak dijadikan cerita, hari ni, walaupun hari sabtu, tapi kelas aku tetap ada kelas...siap ada presentation lagi...memang di khaskan kelas untuk presentation pun...ahahahaha..dalam kelas tadi, aku memang tak selesa sangat-sangat..berdebar tunggu giliran nak present lagi, mana dengan perut aku yang tetiba je buat hal lagi...rasa macam nak muntah lah, senak lah..aku tak tahu apa masalah dengan perut aku hari ni....mungkin dia cuba untuk bermanja dengan aku..atau sekadar untuk memenuhi keperluannya...maknanya dia lapar la tu...aku dah start menggelabah bila perut dah buat hal macam tu...rasa macam nak mengamuk je tadi..nape tetiba je aku nak mengamok dengan perut sendiri??????


nak dijadikan cerita, tengah-tengah perut lapar tadi, dengan berdebar nak tunggu giliran presentation, tetiba ustaz cakap,
"siapa yang nak bentangkan pasal tajuk dia? orang last yang bentangkan...lepas ni, kamu boleh pergi makan..."
okey..masa tu aku dah start happy sikit...maknanya, takkan sampai masa untuk aku kena bentangkan...ahahahaha...kalau nak suruh aku sukarela dan paksarela nak pergi depan, aku takkan sekali pergi...dengan sakit perut nya masa tu,..dalam hati aku ni, ang toksah kire ar betapa takutnya aku...last-last, si anati yang kuar...bile habis dia bentang, masa tu rasa macam dah lega sangat-sangat...fuhhh!(sambil kesat peluh yang menitik-nitik di dahi)

lepas tu, ustaz rupanya dah plan nak belanja makan...kitorang pun apa lagi..terus je ambik makanan yang ustaz dah tempah dan bawak tu...aku ni, yang perut tengah meragam pun, boleh hilang segala keragaman perut, bila bau nasi yang ustaz bawak tu....

lepas ambik makanan, aku terus balik...lepas siap segala serba serbi, barulah ambik pinggan and then makan nasik tu...sedap oh....
lepas makan, terus siap-siap nak datang library...sebelum tu kena tunggu roomate aku jugak, sebab dia pun nak datang library,,,nak buat assignment sekali dengan nak online...ahahaha..sekarang ni aku ade kat library...tengah online and.......







tadaaaaaaaaaaaaaaaaa.....!
siap satu entry untuk korang!


***********************************************
******************************
yang aku nak cakap sebenarnya dalam entry ni, kami sebagai budak BAHTERA (bahasa dan kesusasteraan arab) sangat beruntung sebab ustaz azhar ni sangat sporting...dari sem empat dia ajar kami...dahlah baik..


p/s: terima kasih, ustaz...



No comments:

Post a Comment