Saturday, April 20, 2013

BEN ASHAARI DAN WEEKLICKS

Bismillahirrahmanirrahim.

Pagi... (pagilah sangat).
Kejap tadi, baru je bukak fecebook, terpandang page Abang Ben yang secara rasminya sedang menganjurkan sebuah segmen untuk tahun ni. Actually, sebelum ni aku tak pernah join mana-mana segmen lagi dengan beliau sebab setiap kali Abang Ben buat segmen, aku ada assignment yang melambak-lambak. But today, aku free sebab minggu lepas baru je submit report kerja lapangan kami.
Okey, tak nak mukaddimah panjang-panjang.

Soalan yang harus dijawab ialah, KENAPAKAH ANDA NAK MENJANA PENDAPATAN MELALUI INTERNET?
 Jawapan aku; sebab aku suka menulis, suka berkongsi. So, sekurang-kurangnya, bila pendapatan dijana melalui penulisan ni, maka boleh dikatakan ianya adalah satu penghargaan buat aku. Dalam masa yang sama, bila pendapatan dapat dijana, sekurang-kurangnya aku sebagai student, takdelah membebankan Puan Emak dan Encik Ayah sangat untuk perbelanjaan mingguan aku tu.


Tu aje alasan aku untuk menjana pendapatan sebagai seorang student dan dalam masa yang sama seorang blogger yang boleh dikatakan sepenuh masalah jugak.

Terima kasih Abang Ben, sebab adakan segmen ni.

10 comments:

  1. salam ziarah. join jugak segmen ni. jemput lerr datang sini pulak yep.. http://haziyatulnajihah.blogspot.com/2013/04/ben-ashaari-dan-weeclicks.html

    ReplyDelete
  2. PCB singgah dari segmen yang sama

    http://kringg.blogspot.com/2013/04/ben-ashaari-dan-weeclicks.html

    ReplyDelete
  3. Wah...nice punye jawapan
    selamat berkarya

    http://umikasum.blogspot.com/2013/04/ben-ashaari-dan-weeclicks.html

    FOLLOWER KE 63
    JEMPUT SINGGAH KE BLOG YUMIDA :)

    ReplyDelete
  4. datang dari segmen yg sama ~ done follow here ~ :)

    http://keyranazleen.blogspot.com/2013/04/ben-ashaari-dan-weeclicks.html

    ReplyDelete
  5. Salam..singgah dari segmen yang sama & follow blog ni :)

    http://perempuankampungmoden.blogspot.com/2013/04/segmen-ben-ashaari-dan-weeclicks.html

    ReplyDelete
  6. jaa datang dari segmen yg sama jugak.

    http://www.jaakechik.com/2013/04/ben-ashaari-dan-weeclicks.html

    salam perkenalan dari jaa. :)

    ReplyDelete
  7. slm ptg yg ceria.dr segmen yg sama.Gigil jari nak bw laju2 ni.All the best,ye!

    http://born2touchurheart.blogspot.com/2013/04/ben-ashaari-dan-weeclicks.html

    ReplyDelete
  8. dtg dari segmen yg same. follow sini. lucky no 69. :)

    http://farizafairuz.blogspot.com/2013/04/ben-ashaari-dan-weeclicks.html

    ReplyDelete
  9. Hai! Sy datang dari segmen yang sama..
    done follow you.. follow me back ya! thanks!

    http://www.daliagallery.com/2013/04/ben-ashaari-dan-weeclicks.html

    ReplyDelete