Monday, June 30, 2014

Ramadhan 1435H

Walaupun hari ni dah masuk hari kedua Ramadhan, tapi aku still nak ucapkan selamat menyambut Bulan Ramadhan Al Mubarak. "0-0", kata Astro.

Selamat berpuasa. Mintak maaf kalau selama aku berblogging ni, ada perkataan, gambar-gambar atau perkara yang tak menyenangkan telah aku buat.

Selamat berpuasa.
Selamat Menempuh Pesta Ibadah
Selamat menyambut bulan di mana pintu neraka ditutup serapat-rapatnya. Pintu Syurga dibuka seluas-luasnya
Selamat Menyambut bulan di mana rahmat Allah meluas.
Selamat mneyambut bulan yang terbaik dari 1000 bulan.
Selamat mengejar LailatulQadr.
Selamat Berpesta AlQuran

Friday, June 20, 2014

Blog Aku Blog Lucah...

Assalamualaikum wbt.

Itu hari, tak silap aku empat lima hari lepas. Rasa tergerak hati nak bukak nuffnang. Rasa macam dah lama tak tengok-tengok and godek-godek kat situ.
Bila bukak tu, rasa macam nak tekan keyword sebab traffic blog tiba-tiba naik mendadak.

Sekali aku tekan, nah kau! Bapak ah! Rasa sakit kepala tiba-tiba. Ada ke blog aku dibukak sebab keywords macam tu? T________T
Guwa betul-betul tak percaya bila jadi macam ni.

Perkara ni terjadi mungkin disebabkan entry aku "main dengan budak darjah satu" (macam dalam gambar).
Aduhai.
Sudah-sudahlah mencari mende yang tak berpekdah macam tu. Buat rosak jiwa aje. Silap aku ke bila buat tajuk entry macam tu?
Okey,meh aku terangkan. 

Sebenarnya, main yang aku maksudkan dalam entry tu, maksudnya *main-main*. Paham.?


Okeylah. Aku kena out dulu.

p/s: tak sangka pulak ada jugak orang yang cari laman web dan blog lucah. Betul-betul tak sangka. *sigh

Sunday, June 15, 2014

Segmen: Jom Kembali Ke Sekolah Bersama Ayu Insyirah


Assalamualaikum.
Hari ni, saje-saje ada mood untuk blogwalking sebab takde kerja sangat nak buat.

Sambil-sambil buat giveaway (jemput join), buat entry pasal dinner BOSS tu, 

jumpa pulak segmen bersama cikgu Ayu kat blog dia.

 So, aku join.

Ni sebenarnya sebab mood sekolah kembali dibuka ni. Kat terengganu dah bukak pun hari ni.

Selamat kembali mengajar, Cikgu Ayu. Selamat meneruskan perjuangan mendidik anak-anak bangsa.

Good luck in your career!

Wassalam.

#throwback--> Black And White Moment.


15 May, 2014.
Kelas kitorang ada buat dinner bertempat di TER----> Terengganu Ekuestrian Resort.

Tak nak banyak sembang. Layan gambar jela ye.








Lecturer pun buat persembahan malam tu. Diorang ni berkaraoke, hokei!

Okey. Ni anugerah yang paling aku tak boleh terima dalam seumur hidup aku. Takde nak disiplin sangat sebab aku ni jenis yang selalu datang kelas lambat. Cuba-cubalah carik orang lain, woi.!haha

Okey. Acara penyampaian anugerah. Aku salah seorang penyampai. Okeylah. First time naik pentas, then pakai microfon. Pergh! Semua sorak weyh!











Erk. Sebenarnya.....














Dia bukan suami saya.








Okey.
May 15, 2014. Will be in my memories.


1st Giveaway of This Blog

Dua singgit. Dua singgit. Dua singgittttttttttttttttttttttttttttttt......


Assalamualaikum.

Tak ada nak cerita panjang-panjang sangat. Cuma nak buat satu giveaway untuk korang.




Syarat-syaratnya tak banyak pon. 

1.Aku nak mintak tolong korang Like Page aku.

2. Mintak tolong, korang follow blog aku ni.

3. Klik Iklan Nuffnang tu jugak ye.

4. Buat satu entry, (tak payah panjang-panjang) tentang apa yang membuatkan korang semangat untuk blogging.

5. Lepas dah buat entry siap-siap, korang terus backlink kan ke blog aku di entry ni, ya sayang-sayang semua.

Okey. Giveaway ni sebenarnya untuk mengeratkan lagi hubungan kita sesama manusia. Selain daripada tu, aku cuma nak menambahkan lagi kenalan dekat alam maya. Tu aje.

Giveaway ni akan berlangsung selama seminggu. Bermula hari ni 15 Jun 2014 hingga 21 Jun 2014.


Akan ada hadiah untuk korang. Dan yang bakal menerima hadiah tu, akan di pilih secara rawak oleh kucing-kucing kat rumah aku.


Okey. Bye.

Tuesday, June 03, 2014

Throwback--> Ke Perlis Ke Kita? Part 2

Okey. Sambung part 2 pulak.
Lepas dah rehat selama lebih kurang sepuloh jam, kitorang pun sampailah hari untuk balik. Tapi tak balik lagi pun.  Pagi tu, makan dekat homestay, tuan homestay tu yang sponser. Thanks, tuan homestay for the nasik lemak yang sangat sedap.






ni masa duk menunggu Pak Cik Bus sampai. Nak bertolak ke Gua Kelam.














Mari berpantun!








Dengan lecturer. Encik Hafis. Beliau memang sangat sempoi! Tu je guwa boleh cakap!Takde lain dah.




Encik Hafis tolong jangan pandang saya macam tu!











Okey. Dah penat. Yang minum air tu memang penat sungguh tu.




Okey. Jom balik Terengganu.

Okeylah. Sebenarnya ini bukanlah saje-saje kitorang nak jalan-jalan ke, apa ke. Sebenarnya, ni lawatan untuk field work kitorang untuk subject Evaluasi Dan Pemantauan Sosial. Lecuterernya, Encik Hafis tadi. Lawatan ni sangat "ohsem"! Sebab subjek je ni, aku pergi. Kalau tak, memang takdenya aku nak berjalan-jalan. Balik kampung lagi best! haha




Okey. Aku tinggalkan korang dengan gambar tabik hormat ni.