Thursday, September 11, 2014

Segmen Ben Ashaari: Impianku Seorang Blogger

Assalamualaikum wbt.
BEN ASHAARIselamat pagi semua!
 Pagi tadi, balik dari hantar kuih kat kedai, solat Subuh, tergerak hati nak bukak fb. Mata tertancap pada satu segmen yang dilaksanakan oleh Encik Ben Ashaari. hihi.

Aku sebenarnya seorang student sepenuh masa di UNISZA dalam jurusan Sains Sosial. Blogging ni just a part of my life la, orang kata. Sebabnya, kadang-kadang aku jarang update sebab busy dengan tugas as a student. Lagipun, aku pulak duduk rumah sewa yang sememangnya takde internet.
Tapi, kalau cuti-cuti ke, hari minggu ke kalau balik kampung, aku akan cuba curi masa untuk update entry walaupun merapu.

Kelebihan yang ada pada blog aku pulak ialah; eh!jap-jap! Ada kelebihan ke? Macam takde je. 

Hmm.. Mungkin pada blog aku ni, kadang-kadang orang rasa macam, 'eh, budak ni. Apa yang merapu-meraban ni?' 

Tapi, bagi aku pulak, dalam duk merapu meraban tu, setiap pembaca yang membaca kena fikirkan, sebenarnya ada sesuatu yang aku sedang cuba sampaikan disebalik entry yang merapu tu.
Kadang-kadang, kita kalau nak cakap sesuatu, kenalah berkias-kias jugak kan?  Ada benda yang kita boleh cakap secara straight to the point, tapi ada sesetengah benda, kita boleh berkias-kias. Mungkin untuk menjaga hati orang lain jugak, kan?

Impian aku sepanjang jadi blogger ialah, aku nak ada bisness online sendiri. Bisness apa? Craft! Yes, craft. Takdelah craft sangat pon. Cuma bisness jual pencil case, AlQuran cover, dan yang terbaru, notebook!Semuanya boleh di custom made.  Selain daripada tu, aku jugak berimpian untuk jadi designer blog. Jadi, dalam masa yang sama, aku boleh bekerja dari rumah, kalau cuti.

Impian aku tak besar, cuma cukuplah setakat aku tak lagi menyusahkan mak ayah setakat nak makan tiap-tiap hari.

30 comments:

  1. kelakar mama baca.. apapun yang dihajati diharap berjaya satu hari nanti.. insyaallah

    ReplyDelete
  2. Selamat berblogging , Chaiyok!!!

    ReplyDelete
  3. semoga sukses sebagai blogger.. Salam kenal dari alin :)

    http://alindanblog.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  4. seronok kan jd student...:-) btw, semoga berjaya dalam pelajaran...

    http://anakperak.com

    ReplyDelete
  5. Hebat cita-cita sis, salam kenal ya. Moga hajat sis dimakbulkan Allah :)


    http://rusukiri.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  6. Blogging memang boleh jana income ... tahu kelebihan diri adalah benda paling senang nak jual secara online.

    Semoga berjaya.

    www.hasrulhassan.com

    ReplyDelete
  7. wah... unisza jugak, saya pun unisza tapi dah graduated lah... tahniah, tempat belajar yang best kat UNISZA tu.. FKI kan? good luuck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi. actually, saya ex-diploma Bahtera kat situ. then sambung sains sosial pulak.ha'ah. dulu fki, tapi sekarang dh tukar fakulti. kitorang dh under fakulti sains sosial gunaan.=)

      Delete
  8. saya pun ada cita-cita nak business online jugak. btw, salam perkenalan ! =)

    ReplyDelete
  9. Ros singgah sini dari segmen yg sama :) done follow.
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  10. salam kenal.. happy blogging :)

    http://www.adnan-daughter.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  11. saya pon orang ganu kite. hehe
    salam perkenalan :)

    http://hati-qaseh.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  12. salam kenal dari segmen..follow you yeahh!^^
    http://www.errakyra.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impianku-seorang.html

    ReplyDelete
  13. Assalammualaikum... datang daripada segmen yang sama, suka dapat berkenalan dengan anda : Segmen Ben Ashaari : Impianku Seorang Blogger

    mselim3

    ReplyDelete
  14. selamat berblog dan semoga bisnes terus maju

    ReplyDelete
  15. Assalam,
    salam perkenalan..
    saya blogger baru..
    jemput singgah yer :
    http://aryshafayyadh.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  16. Semoga impian akan tercapai dengan segala usaha yang ada, insyaallah akan berjaya :)

    Semoga Segmen Impianku Sebagai Seorang Blogger Memberi Manfaat buat Anda..
    Sekarang kita sudah boleh memulakan langkah, menuju kepada impian. InsyaAllah. - www.kizmyself.com -

    ReplyDelete
  17. Datang dari segmen tokey yang sama..selamat berkenalan.

    http://acikwatie.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  18. singgah sini dan moga besnes sukses! dr segmen yg sama ^_^v follow skali

    ReplyDelete
  19. salam perkenalan dari http://www.bubblynotes.com... datang dari segmen yang sama... http://www.bubblynotes.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html... follow sini juga...

    ReplyDelete
  20. salam ziarah dari segmen yg sama..semoga impian akan jd kenyataan

    www.mommylizz.com

    ReplyDelete
  21. Salam ukhwah fillah
    Ade singgah....
    http://bimbinganbelajar29.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  22. Salam perkenalan ...
    Blaja rajin2..
    Gud luck dlm stp perkara yg dlakukan..
    sy dh follow sini, jemput ke blog saya..
    tellingstory11.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. ayu datang dari segmen yang sama.. ada masa singgah la ke blog ayu ye... boleh nanti follow sekali blog ayu...tq..

    semoga impian awak tercapai...

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  24. singgah sini

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete