Tuesday, April 29, 2014

Jodoh Itu Milik Dia.


Tuesday, April 22, 2014

" Blossom April Giveaway "

[klik pada BANNER untuk join]

Senarai hadiah:

1st and 2nd Top Referral:
Set Facialcare Clarins bernilai RM100 ++ atau
Teddy Bear atau
Vintage Necklace atau
Jam Mustache

Cabutan bertuah:

4x Pin Shawl
2x Button Badge
5x Keychain
3x Bookmark

Hairclip
Brooch
Bracelet
Hairband
Tasbih Digital
Kipas Tangan

Obuse Liptint
Fridge Magnet
Beg Strawberry
Handphone Strap
Boboiboy Pencil Case
Lomocard Various Kpop Artist

Sunday, April 20, 2014

To her from him !!



Your hands are beautiful,I’m afraid to hold it, now. 
cause’ if one day we are meant to be together, 
I promise you I will hold them till Jannah. 
Your hijab is wonderfulI couldn’t even see a hair.
But I promise you if we are meant to be together, 
My secrets will be yours to keep. 
And yours will be mine to keep. 







picture credit: Kak Dil 

Bukan Sempurna Semuanya.




Assalamualaikum wbt.

Yes!
Bukan semua manusia tu sempurna. Sebab tu setiap kesalahan tu, kena ada kemaafan.

Tak salah pun kalau saling meminta maaf dan saling memaafkan. Tak salah pun! Tak berat pun! Tak rugi pun. Ingat tu!


Memaafkan dan meminta maaf tu hak Allah. Sedangkan dia pun maha Pengasih dan Maha Pengampun, apatah lagi kita umatnya.

Mari saling meminta maaf.!

Friday, April 18, 2014

April-May GA by Amirah

Assalamualaikum wbt.

Gigih aku ikut syarat-syarat yang telah ditetapkan oleh orang-orang yang sponsor GA ni.  Harap-harap berbaloilah usaha beta tu. haha.







-Tekan Banner untuk join-


Hadiah yang ditawarkan : 
1. Perfume Original
2. Kupon Pembelian Satin Skinz RM50
3. Shiseido Black Mask
4. Cathy Doll L-Gluthathione Magic Cream 138 ml
5. Tudung Akel
6. Charm Bracelet Bestfriend
7. Topup RM50
8. Topup RM10
9. Topup RM5
10. Blouse Merah


Pilihan hadiah saya : 
1. Perfume Original
2. Shiseido Black Mask
3. Cathy Doll L-Gluthathione Magic Cream 138 ml


Tarikh tamat : 15 / 5 / 2014


Thursday, April 10, 2014

Segmen Blogwalking Bersama Cikgu Ayu


Assalamualaikum wbt.
Hari ni, aku nak join satu segmen ni. Segmen Blogwalking Bersama Cikgu Ayu. Actually, saje je nak join segmen ni. Saje nak isi masa lapang. Cari kawan baru pun okey,kan? Berkawan dengan blogger-blogger ni pun di kira mengeratkansilaturrahim, kan? 

Okey, Cikgu Ayu, anak murid dah siapkan semua kerja sekolah (Syarat-syarat segmen)cikgu. 

Preview: Drama Emil Emilda

Assalamualaikum.

Korang ingat lagi tak pasal drama ni.? 
Sori, aku rasa dah lebih sepuloh tahun lepas drama ni mula-mula  disiarkan. Masa ni, baru kenal dengan Aaron Aziz.

Bukan apa sebenarnya. Aku jadi teringat nak cerita pasal cerita ni sebab tiba-tiba semalam, dalam pukul enam petang, cerita ni dimainkan dekat tibi tiga. Aku tak tengok, aku lalu aje ikut tibi tu. Masa tu sibuk nak pergi buang sampah. 

Bila tengok sekali imbas drama ni, teringat kebodohan dan kebudak-budakan aku dulu. Korang nak tahu kebodohan apakah?

Meh sini aku cerita.

Seingat aku, masa drama ni dimainkan, masa tu aku tingkatan dua. Kalau tak silaplah. Aku pun dah lupa sebenarnya. Masa tu belum kenal pun Aaron Aziz. Yang kenalnya cuma si Sharifah Amani tu. Dan masa tu jugak, kakak sepupu aku memang duduk rumah aku. Sebab dia kerja sekali dengan mak aku dekat Majlis Perbandaran Dungun tu. So, senang cerita, dia duduk rumah aku aje. Malam-malam, aku dengan akak sepupu aku ni tunggulah drama ni dimainkan dekat tibi. Dah jadi macam benda wajib pulak.

Okey, kita straight to the point.

Kalau korang ingat, dalam drama tu, ada part yang Sharifah Amani marah Aaron Aziz dan si Aaron tu pulak buat-buat cute, dengan gigit straw bagai. Dengan cap yang dia pakai disengetkan pulak.

Masa tu, aku pulak, dekat sekolah aje nampak maturednya. Bila dekat rumah, menggedik-gedik. Oh, masa drama tu dimainkan, masa yang part yang aku cakap tadi dimainkan, perangai gedik aku mengalahkan tupai yang nak berlaki. haha.

Masa tu, bila tengok je aaron aziz buat macam tu, terus; "oh my god! oh my god! He's so handsome! He's so....arghh..." Nampak tak, bernafsunya aku kat situ? 

Tapi!

Lepas aje drama tu habis ditayangkan dekat tibi, terus dapat tahu yang Aaron Aziz ni dah kahwin. Hampa. Kecewa. 

Lepas tu, terus ambik keputusan untuk lupakan Aaron Aziz. Haha.

Hari ni, bila pikir-pikir balik pasal semua tu, rasa malu sangat kat diri sendiri sebab rasa macam bodoh aje. Masa tu baru form two kot. Nafsu nak kawen bukan main kuat lagi waktu tu. Tapi sekarang, cuba tanya bila aku nak kawen? Terus aku carut mereka-mereka yang bertanya itu. haha.



p/s: zaman budak-budak, semua benda kalau diingat balik rasa macam bodoh. haha


Tuesday, April 08, 2014

Love. Laugh. Live.

Love. Laugh. Live.


It's All About Memories....

xoxo

Perjuangan Untuk MH370.

Assalamualaikum.

Semalam, ada tengok Buletin Utama kat tibi tiga dak? Kalau takde, aku ada nak share something dengan korang.
 Semalam, Izwan Azir Salleh, yang pembaca berita dekat tibi tiga tulah, ada menemuramah Dato' Sri Hishamuddin Tun Hussein. Apa lagi, kalau bukan pasal MH370.

Dato' Sri ada bercakap dengan mak ayah kepada salah seorang penumpang pesawat tu.Perkara yang paling mengharukan apabila Dato' Seri Hisham berjanji yang dia tidak akan sesekali berputus asa dalam mencari pesawat tu, meskipun nanti hanya akan tinggal negara kita sahaja yang melaksanakannya.

Lepas bercakap dengan family penumpang, tibi tiga ada call Komander Jamsari Tahir, Pegawai Pemerintah KD LEKIU yang sedang bertugas mencari dan menyelamat tersebut.

Dan, apabila Tuan Jamsari ditanya tentang khabar mereka disana oleh Dato' Seri Hisham, beliau dengan gembira dan ceria menjawab:


Yes!
Walaupun suara beliau kedengaran gembira, dan emosi mereka yang berada disana berada di tahap tertinggi, tapi kita juga harus beringat, mereka juga rindu.
Mereka kesana dan berkorban dengan meninggalkan keluarga.
Suami meninggalkan isterinya, anak meninggalkan ibu ayahnya, ayah meninggalkan anaknya. Demi sebuah tujuan. Mencari MH370.

Untuk komander dan anak-anak kapal KD LEKIU. Selamat berjuang. Semoga pengorbanan anda ini akan ditulis oleh malaikat di kanan. Anda semua adalah pasukan terbaik yang pernah kami ada! We proud of you!



Ya Allah!
Jagalah mereka.
Bukan sahaja penumpang dan anak kapal MH370
Tapi juga anak-anak kapal KD LEKIU dan semua yang terlibat dalam misi mencari dan menyelamat ini.
Ya Allah!
Jagalah mereka, kerana hanya Engkaulah Maha Sebaik-baik penjaga!

Aminn...

Friday, April 04, 2014

Antara Teliti Atau Cerewet?

Assalamualaikum wbt.


Tak ada apa sangat sebenarnya. Cuma kadang-kadang aku perlu bercerita dengan blog ni supaya setiap akal negatif yang berfungsi dengan sangat baik berbanding dengan akal positif ni, keluar.

Akal positif, sila datang dekat aku. Akal negatif, duduk dalam blog ni diam-diam. Ada masa nanti aku baca.

Straight to the point. Aku sebenarnya tak suka sangat dengan orang yang cerewet ni. Bukan apa. Aku rasa kadang-kadang disebabkan kecerewetan diorang ni menyebabkan aku rimas. Seriously, benda yang paling aku rimas ialah orang yang cerewet.

Contoh kecerewetan yang selalu aku hadapi:

1. Dalam Bab Shopping.
Aku tak suka kalau, bila ada dekat kedai ke, dekat mana ke, dah pilih dah nak apa-apa, pastu, dan-dan nak bayar, keluar perkataan ni, "hm.. boleh tak kalau kita pergi tempat lain dulu. Boleh ushar-ushar dulu." Guwa nyampah betul. Okey, kalau bab macam ni, aku bukan nak katalah kan, sebenarnya aku bosan. Bosan sangat bila keluar dengan orang macam ni. Kalau nak ushar barang lebih cantik dan lebih berkualiti aku boleh jugaklah terima. Tapi kalau sebab nak ushar harga, nak cari yang lebih murah, kadang-kadang datang meluat jugak. Serious! Diorang tak rasa macam bazir masa ke, duk ushar benda yang sama di semua lot kedai yang ada. Haish!
2. Cerewet dengan penampilan diri.
Yang ni, aku selalu hadapi sejak zaman sekolah rendah lagi. Biasalah. Masa zaman sekolah dulu, aku ni lambat sikit matangnya. So, masa zaman sekolah memang tak pandai nak bermekap, baiki-baiki tudung ke, apa ke. Style aku senang, pakai tudung, asal tak nampak rambut sudah. Masa tu tak berapa nak up sangat. Sekarang ni, bila tudung tak menjadik, rosak kat bahagian muka, memang spoil mood.! (yang ni aku memang paham perasaan perempuan). Dia punya mood bila tudung tak jadik ni, jadi lain tau. Moodnya asik nak marah orang aje. Sebab rasa sakit hati dengan tudung tu. Tapi, even tak jadi sekalipun, guwa jalan aje pergi kelas. Tak kisah. Yang guwa kisah, kalau lambat, nanti orang pandang lu masuk kelas. Malu!

3. Semua orang salah, dia aje betul. 
Bab macam ni, memang aku kurang berkenan. Sebab apa? Sebab orang yang macam ni biasanya dia kuat membebel. Haha. Macam mak nenek.
 
Serious! Kadang-kadang bosan tau. Menyampah pun ada.
 
Pernah dulu masa dalam kem, ada seorang jurulatih bertatih kitorang yang macam ni. Kalau budak-budak perempuan, semua tak kena. Itu tak kena, ini tak kena. Kalau dengan pelatih lelaki, pijak semut pun, semut cakap, "pijaklah lagi. pijaklah lagi." Punya geli. Kadang-kadang, benda yang remeh aje. Boleh settle tak sampai lima minit pun, tapi disebabkan orang cerewet yang handle, benda yang sepatutnya dua minit boleh settle, dah jadi lapan belas ratus minit baru boleh settle.
Kadang-kadang, ada orang yang cerewet ni, merasakan dan mengatakan yang diorang sebenarnya teliti. Yes! Aku sangat suka dengan orang yang teliti dengan setiap kerja yang dia buat. Tapi kadang-kadang kenalah ingat balik, ketelitian korang tu, boleh membuatkan kecerewetan berlaku. Dan akan menyebabkan orang menyampah dengan korang.


Entry ni, aku tulis tak bermaksud untuk mengutuk sesiapa. Cuma berdasarkan pengalaman dan pemerhatian.Dan! Mengikut fakta yang aku ada terbaca, ketelitian dan kecerewetan ini biasanya berlaku dan di alami oleh kaum wanita!

Aku jugak tak sempurna. Kadang-kadang ada jugak cerewetnya. Tapi yang pasti dalam bab kebersihan rumah tangga!

p/s: buat apa nak cerewet-cerewet. Simple kan senang.?!