Friday, October 21, 2011

kisah seram....(seram ke?)

salam satu planet....
petang jumaat ni,aku teringat pulak satu citer yang terjadi kat diri aku sendiri...hari selasa malam baru-baru ni....esoknya aku exam balaghah...
malam tu,aku tidur dalam pukul 1 lebih kurang....roomate ku ni pulak jenis yang tak boleh bising kalau dia tengah tidur...masa nak masuk ke bilik,aku masuk senyap-senyap lah...tu pun,aku terlanggar kerusi...nasib baik lah dia tak tersedar....
lepas aku kemas buku-buku aku kat atas meja,aku terus naik ke katil and then tidur....masa nilah semua benda yang terjadi malam tu bermula....
masa aku naik ke katil tu pun aku dah rasa lain macam...rasa macam ada orang lain yang naik ke katil aku...aku pandang sekeliling....erm....tak ada apa-apalah masa tu...aku pun teruskan baring.....aku ni biasanya lupa nak baca ayat kursi sebelum tidur....aku terus baca doa tidur je masa tu.....
lama sikit lepas tu,aku terlena...biasanya,kalau aku terlena tangan aku mseti terjuntai ke sisi katil....aku betul-betul lena malam tu...mungkin sebab penat...ari isnin tu aku tidur 2 jam je....
tengah aku sedap terlena,aku rasa ada tangan yang tengah pegang lengan aku....aku celik mata.....aku nampak tangan yang pegang tangan aku tu berbulu....aku langsung ingatkan roomate aku yang nak kacau aku masa tu.....
lama lepas tu,aku terpikir,apa kejadahnya roomate aku bangun and then bergurau pegang-pegang tangan aku pulak ni?
erm...lagi satu, hebat benar roomate aku,bangun setakat nak nyakat aku....itulah yang aku pikir.....

bila sedar daripada memikirkan tentang mende tu,aku terus sentap tangan aku.....sah,bukan roomate aku...lagipun roomate aku tak perrnah bergurau pasal mende ni....aku dah berdebar.....tengah duk pikir pasal tu lagi,tiba-tiba katil aku bergegar...macam ada orang naik....pastu aku rasa pulak,gegaran makin kuat...aku kuatkan semangat nak tengok ke sisi aku....aku nampak tilam aku duk bergegar-gegar...maknanya tu bukan sekadar perasaan aku....

pastu aku baru teringat yang aku tidur tadi,aku just baca doa tidur,surah alfatihah dengan ayat kursi aku tak baca...masa tu nak turun daripada katil pun aku takut sangat.....

aku terus kan je baca ayat kursi.....makin kuat katil aku bergegar....alahai....nak bergurau senda dengan aku pun,tunggulah aku habis exam dulu....

lepas tiga kali aku baca ayat kursi,katil yang bergegar terus jadi macam biasa.....pastu aku dengar sayup-sayup suara orang menangis....aku diam je....

baru je nak pejam mata,aku rasa ada benda cuit kaki aku pulak....alahai....aku bukak mata,dan-dan aku tengok benda tu duk tersengih atas almari aku......hohoho....aku terus tengok dia....sambil tu,aku baca ayat kursi and empat kul....lepas tu,daripada tersengih,dia menangis...aku teruskan baca ayat-ayat tu...lama lepas tu,hantu tu hilang.....

aku dah tak boleh tidur...tapi aku paksa mata aku tidur...lepas tu aku lena...aku bangun bila roomate aku kejutkan aku....pukul 6.45(biasalah...cuti kan)

sebut pasal cuti,aku terpikir...mungkin benda tu berani masuk sebab aku dengan roomate aku sama-sama tak boleh semayang...tak ada orang yang nak mengaji kat bilik kami....biasanya,kalau aku tak boleh semayang,roomate aku yang mengaji...and then macam tu lah sebaliknya.....

esoknya,aku ceritakn benda yang terjadi kat roomate aku....dia cakap,dia mengantuk sangat malam tu,.,,,sampai langsung tak sedar.....

erm...aku pun lepas tu memang macam takut sikit nak masuk bilik....tapi tu tempat tinggal aku....nak buat macam mana....redah jelah.....hohoho


okeylah...aku rasa kat sini dulu....nanti malam,ada citer, and kerajinan,aku buat lagi entry....

No comments:

Post a Comment